Registrace na FU

• (neregistrovaný)

27. 2. 2015 18:53

Dobrý den,
    vznikla mi povinnost se do 15 dní zaregistrovat jako identifikovaná osoba na FU. Žádost jsem odeslal bohužel až cca po týdnu. Do dnešního dne mi však nepřišlo žádné rozhodnutí ani nic z FU. Patnácti denní lhůta by měla končit 2.3. Tím že je teď víkend, tak mi nic nepřijde.
    Co je ještě horší je to, že nevím jestli bude má žádost uznána, jestli jsem měl vše potřebné správně vyplněno, nebo jestli nebude potřeba doložit fakturu (podle některých zkušeností z internetu to některé FU požadují).
    Musel jsem se registrovat datovkou, takže mě úřednice nemohla upozornit, kdyby něco nebylo v pořádku ihned, jako kdybych registraci vyřizoval osobně.
    Proto mám obavy že se to do 15 dnů asi nestihne vyřídit. Je rozhodující datum odeslání žádosti, nebo až celkového vyřízení? Můžu z toho mít pokutu a nakolik taková pokuta vychází? Jak potom řešit přiznání DPH, když ještě nejsem zaregistrovaný?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2015 9:14

Lada (neregistrovaný)

To opravdu netuším. Zavolejte si na Váš místně příslušný FÚ a zeptejte se na tohle všechno přímo jich, toto je potřeba řešit přímo s FÚ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).