Zaměstnání brigádníka na DPP nemá s DPH nic společného. Jako zaměstnavatel se budete muset přihlásit na FÚ jako plátce daně z příjmů ze závislé činnosti a pokud by odměna z DPP byla vyšší než 10 000,- Kč, tak se musíte přihlásit i na MSSZ a zdravotní pojišťovnu zaměstnance. Zároveň máte povinnost se registrovat u pojišťovny k placení zákonného pojištění pro případ úrazu.
Nechápu, co myslíte tím, jestli se mění forma vašeho účetnictví? Jestli vedete podvojné účetnictví, budete ho vést i nadále. Jestli vedete daňovou evidenci, budete ji vést dál. Prostě jen budete mít zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2015 18:31
Dobrý den, prosím o radu. Jsem OSVČ, neplátce, v případě že zaměstnám zaměstnance na Dohodu o provedení práce, musím se stát automaticky plátcem? Jaké mám v takovém případě povinnosti? Našel jsem o tom nějaké informace, ale rád bych si tuhle konkrétní situaci potvrdil.
Děkuji za odpovědi.