Pracovní neschopnost

• (neregistrovaný)

3. 3. 2015 18:34

Dobrý večer,
    mohl byste mi někdo poradit?Jsem na neschopence 9 dní a skončila mi pracovní smlouva na dobu určitou-všude píšou, že socialka platí neschopen u od 15 dne-znamena to, že budu 5 dní bez příjmů a kontrol jelikož mě nemá nikdo na starosti?  A jak to je když potřebuji jít k lékaři s dítětem mimo vycházky?  A od kolika do kolika muze kontrola chodit-bojim se jit i do sprchy  :( .Pokud někdo máte nějakou zkušenost prosím o informaci. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2015 12:37

Hana (neregistrovaný)

V době pracovní neschopnosti Vám platí zaměstnavatel během prvních 14 kalend. dnů jenom zameškané směny, které byste jinak odpracovala. Pokud během nemoci skončí pracovní poměr dřív, jste bez příjmu a až od 15. kalend. dne dostáváte nemocenské dávky od správy soc. zabezpečení. Co se týká kontrol, chodí téměř neomezeně, ale samozřejmě v nějaké rozumné době, asi Vás nebude nikdo kontrolovat o půl 11 v noci nebo ráno v 5 hodin. Pokud potřebujete jít s dítětem akutně k lékaři a nemůže nikdo jiný, je to celkem logicky omluvitelné.

• 4. 3. 2015 12:45

Lada (neregistrovaný)

Na mě ani na nikoho koho znám v posledních pár letech žádná kontrola během nemoci nikdy nepřišla, a to ani když se jednalo o pracovní neschopnost trvající delší dobu. Tím netvrdím, že nemůže přijít na vás (náhoda je blbec), ale myslím, že není nutné se jí tak děsit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).