Zdanění DPP

• (neregistrovaný)

14. 3. 2015 22:15

Dobrý den,
    Zjišťuji si informace ohledně zdanění DPP z hlediska zaměstnavatele a mám několik nejasností na které bych se tu rád zeptal. Vydal jsem DPP která trvá několik měsíců a v žádném z nich odměna nepřesáhne 10 000 Kč.
    1) Je hranice 10 000 Kč počítána včetně 15% daně nebo bez? Tzn. pokud je výplata zaměstnanci dejme tomu 9500 Kč, potom by včetně daně přesáhla měsíční hranici 10 000 Kč.
    2) 15% srážková daň se tedy platí měsíčně místně příslušnému finančnímu úřadu, nenašel jsem k tomu ale na jejich stránkách žádné konkrétní informace (číslo účtu kam platit apod.), pokud jsem jen špatně hledal mohl by mě někdo navést?
    3) Jsem přihlášený k dani ze závislé činnosti, po ukončení DPP je potřeba se zase odhlásit pokud dál nebudu nikoho zaměstnávat, nebo to není potřeba? A pokud ne, v případě že zaměstnám dalšího člověka na DPP pak už jen stačí opět odvádět daň na FÚ bez nutnosti dalšího papírování?

Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2015 22:20

Dan (neregistrovaný)

Pokud se nemýlím, tak číslo účtu bych tedy měl použít například podle tohoto článku: http://www.mesec.cz/dane/dan-z-prijmu/pruvodce/cisla-bankovnich-uctu-financnich-uradu/

Variabilní symbol není potřeba uvádět?

• 15. 3. 2015 10:14

Rop

1. Bere se hrubá mzda
      2. http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/placeni-dani
      3. Pokud jste k dani ze závislé činnosti tak se musíte zaregistrovat ještě ke srážkové dani. Odregistrovávat se nemusíte, jenom každoročně musíte podat vyúčtování ... jak zálohové daně, tak srážkové daně.

• 15. 3. 2015 17:08

Dan (neregistrovaný)

Děkuji za užitečnou odpověď!

Přihlásím se tedy ještě ke srážkové dani. Ohledně vyúčtování, to podám ještě navíc k daňovému přiznání? A když uplatňuji fixní náklady pro svoji živnost, tak se mi do přiznání dohody nijak neprojeví, je to tak?

Ještě jednou děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).