Bakalářská práce - založení reklamní agentury

• (neregistrovaný)

20. 3. 2015 9:16

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat, pokud chci založit reklamní agenturu na svou vlastní živnost a jediným vlastníkem budu já, zaměstnanec taky a vlastně v celé agentuře budu jen já. Mohu to do své bakalářské práce zapsat nějak takto: Podnikatelský záměr je vypracován pro nově vznikající reklamní agenturu, kterou jsem se rozhodl založit jako fyzická osoba s výhledem na transformaci na společnost s ručením omezeným do 3-4 let.??

Nebo by jste to zapsali nějak jinak? Jelikož jsem tam měl "fyzická osoba bez právní subjektivity s výhledem...." a to bylo prý špatně. Proto se chci zeptat Vás.

Děkuji za Váš čas a odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2015 9:19

Petr (neregistrovaný)

A ještě bych se chtěl zeptat, jakým způsobem zapsat tuto větu: "Zakladatel, vlastník a tedy i zaměstnanec bude samostatná osoba, do doby transformace".

Nějak se mi nelíbí ty tři slova hned na začátku, nedá se to nějak jinak specifikovat?

Děkuji

• 20. 3. 2015 12:26

Lada (neregistrovaný)

Byl bys fyzická osoba podnikající na základě živnostenského oprávnění, neboli též OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná). Rozhodně bys nebyl zaměstnanec, protože OSVČ nemůže zaměstnat sám sebe (ani svou manželku/manžela). Zaměstnancem bys byl leda kdybys založil s.r.o. Zakladatel a vlastník mi přijde taky trochu divné, člověk přece nemůže založit a vlastnit sám sebe...

Co se týká pozdější transformace na s.r.o., doporučuji, aby sis zjistil, jak by toto probíhalo, protože to není zase tak jednoduché.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).