Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
20. 3. 2015 22:26
Dobrý den, prosím o radu.
V letošním roce jsem ukončila studium v Č.R. našla si zde zaměstnání, ale k tomuto mám ještě doklad o několika brigádách za překladatelskou činnost. Zaměstnavatel mi sdělil, že si proto musím podat daňové přiznání sama. Trvale jsem hlášená na Slovensku, ale většinu roku jsem zde v Čechách a jak jsemjiž psala, mám zde i práci- na Slovensku mám, však dva živnostenské listy které jsou aktivní a platila jsem si tam i sociální a zdravotní. Musím podat dnové přiznání v Česku? A mohu si do něj započíst i zálohy zaplacené doma na Slovensku za sociální a zdravotní?
A ještě jeden dotaz mám nárok na slevu na poplatníka v Č.R. ? A ještě mne napadá, jestli musím platit sociální a zdravotní na Slovensku když jsem zaměstnaná v ČR. A platím vlastně v zaměstnání.....formou srážek? Moc děkuji za odpovědi. Zatím mi všude říká každý něco jiného a to i na úřadech… a já nevím jak to vlastně udělat!!