Dobry den
resim podobny problem,chci nakupoat znbozi v UK a prodavat ho ve svem butiku v CR,ctel bych vedet jak je to z dovozem znackoveho zbozi(nike,puma..)a jeho nasledovnym prodejem v CR,co k tomu musim myt za povoleni a pod.Znama rikala,ze je to dost velkej problem..dekuji za odpoved
...tak tady procitam ty prispevky,a musim priznat,ze mi z toho vseho de hlava kolem...ve skratce a co mozna nejjednoduseji,ziju 3.rokem v UK,kde i pracuju,a chtel bych si v CR v mem rodnem meste otevrit butik,v dome,ktery je psany na otce,prostory vyzaduji rekonstrukci za nemale financni naklady..vsichni mi rikaji,ze si musim udelat zivnostensky list v CR,a to az budu myt butik pripraveny k otevreni..,takze naklady na rekonstrukci a vybaveni si nemzu pak odvadet v danovem priznani?A jak je to pak se samotnym nakupem zbozi,nebudu nakupovat ve velkoskladech ale primo v obchodech..,kde ani nedavaji na pokladni listek razitko(pro ucetni)Ja chci nadale zit v UK a pracovat ve stavajici firmne a ridit odsut ten butik v CR..je to mozne?nekdo tady nekde psal o nahlaseni podniku primo v uk,ale to se tykalo vyvozu zbozi,ale kdyz chci k tomu myt svuj butik ,kde se to bude prodavat(jeden zamestanec na pul uvazku)..poradite prosim?Dekuji
Dobrý den,
chci se zeptat zda musím mít nějaké povolení od firmy v UK, když má v ČR své zastoupení a to prodává zboží v ČR.
Chci toto zboží nakupovat z Anglie přímo od výrobce přes eshop a prodávat ho v ČR přes Eshop. nechci nakupovat od dovozce (zástupce) v ČR protože je to dražší.
Výrobce v Anglii mi už zboží několikrát prodal a v obchodních podmínkách není zmíněno nic o tom, že zboží nesmím dále prodávat nebo, že si ho musím nakoupit od zátupce v ČR.
Jedná se nejspíš o franchising společnost.
Může nastat nějaký problém s licencí, smlouvo nebo něčím podobným? Neměl by na nemožnost dalšího prodeje výrobce před prodejem zboží upozornit pokud by to tak bylo?
Děkuji předem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 9. 2010 22:11
Dobrý den,
ráda bych nakupovala zboží v Anglii a následně ho pak prodávala v česku. Zařídila jsem si živnostenský list na volnou činnost.
Neorientuji se ale v problematice daní.
Našla jsem si, že při nákupu v zahraničí nad 326tis Kč ročně se ze mě stává plátce DPH, je to tak? Co to pro mě bude znamenat?
Budu tu muset odvádět daň z každého jednotlivého kousku?
Prosím, kdo víte, poraďte, jsem v tomhle laik a nerada bych měla problémy :)
Díky moc!