Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
12. 5. 2006 21:58
S dovolením se dnes zeptám já...
Objednal jsem si knihu z Amazonu, už několikátou. Vždy to bez problémů přišlo, tentokrát však problém.
Místo knihy mi přišel od České pošty doporučený dopis dodejkou, tedy spíše poměrně nesrozumitelný cár papíru, kde snad není jediná souvislá věta. Z papíru lze vydedukovat, že místo aby mi zásilku doručili, tak s ní zahájili jakési celní řízení a mám dodat doklady k propuštění zboží do příslušného celního režimu (následuje výčet, že obvyklé je předložit asi milion idiotských papírů, které mi mnohdy nic neříkají - mj. celní prohlášení, atp.)
Dále následuje výčet všech možných poplatků České pošty - za skladování zásilky, za žádost o něco, ...
Jsem nasranej, protože moje knížka tedy tentokrát smrdí v nějakém celním skladu České pošty na Plzeňské.
Změnilo se něco, proč by mi neměla být kniha normálně doručena? Má EU nějaká posraná cla na knížky z USA? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co mám dělat?
Divné mi přijde, že na tom pamfletu ČP je uvedena pošta DE/GERMANY. Že by to Amazon odesílal z nějaké skladu z Německa? To se mi nezdá...
Může mít nějaký vliv, že bylo na adrese příjemce uvedeno mimo mého jména (na prvním místě) i jméno firmy? Myslím, že to tak bylo vždycky, ale jist si nejsem...
Díky za každou radu, případně i zkušenost. Přišla Vám někomu v poslední době kniha z Amazonu?
Robert Haken