Daně za rok 2013

• (neregistrovaný)

25. 3. 2015 23:31

Dobrý den , prosím vás mám dotaz pracuji v baumaxu a doložil jsem podklady na zůčtování daně z životního pojištění dne 18.2.2015 oni mně ale odpověděli že oni dělají daně pouze do 15.3.2015 a že už je pozdě tak mi tam tuto částku nezapočítali myslel jsem že daně se dělají do konce března.
    A ještě jedna otázka v roce 2014 mně nevzali úroky z hypotéky je to podobný případ jako předešlý dá se nějak tato sleva dodatečně uplatnit?
    Děkuji za odpověď Marek.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2015 9:32

Jitka (neregistrovaný)

Ze zákona by jste měl předložit podklady pro roční zúčtování do 15.2. následujícího roku. Záleží spíše na benevolentnosti zaměstnavatele. Jestliže jste odevzdal o tři dny déle, tak to určitě není žádná tragédie. Jestliže Vám ale zaměstnavatel odmítl provést vyúčtování, tak si podejte daňové přiznání sám na příslušném finančním úřadě.

• 26. 3. 2015 10:41

Lada (neregistrovaný)

Do budoucna doporučuji dodržet lhůtu dodání podkladů do 15.2. Když vám některá instituce potřebný dokument nedodá včas, musíte je urgovat a otravovat dokud ho nepošlou. Někteří zaměstnavatelé si od vás písemnosti převezmou i po lhůtě 15.2. a zařadí je do ročního zúčtování, ale záleží jen na jejich rozhodnutí a dobré vůli. Já to třeba od zaměstnanců bez problémů přebírám, pokud doklady dodají nejpozději v den, kdy zpracovávám výplaty. Pokud ale narazíte na přísnou účetní, která se striktně drží předpisů, tak máte smůlu.

• 26. 3. 2015 10:56

Hanča (neregistrovaný)

Na Váš problém je docela jednoduché řešení - podejte si sám přiznání na FÚ a to i za rok 2013, můžete až 3 roky zpětně. Požádejte zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech za ty roky, přidejte k nim doklady, co Vám do RVD účetní nevzala a podejte si sám DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).