Tato buzerace (jiný termín opravdu není na místě) je nyní naneštěstí opravdu plošnou praxí danou "zhora". V případě dobrovolné registrace je ještě vrchnostně-úřednickým překroucením zákonů formálně obhajitelná (na registraci skutečně není právní nárok a nejpozdější termín pro vyřízení je zákonem stanoven na 30 dní, případně i déle), leč pracovníci FÚ takto postupují i v případě vzniku plátcovství ze zákona, kde je jejich právo rozhodovat nulové.
Prostě na MF či GFŘ se nějaký iniciativní hlupák rozhodne "bojovat proti podvodným odpočtům" účelovým ztížením registrace, směrem dolů se to znásobí zčásti předpos(cenzored) před vrchností, zčásti tupostí, zčásti leností a zčásti možností léčit si na poplatnících mindráky = typické tuzemské řešení je na světě. Co bysme taky my paraziti od státu čekali jiného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2015 16:37
Chtěl jsem si zaregistrovat firmu na DPH.
Finanční úřad v Litoměřicích vyžaduje k registraci cca 30 denní lhůtu.
Mimo to vyžaduje podnikatelský záměr, když jsem jej dodal tak k tomuto vyhotovéné smlouvy s dodavateli a odběrateli apd.
Podotýkám že mám v okrese 3 firmy 20 let funkční, kontroly dph na denním pořádku, atd. Dotazuji se proto, zda-li je toto vůbec
v souladu se zákonem. :D
v uvozovkách uvádím konkrétní požadavek z mailu FU:
"Dobrý den,
k registraci DPH firmy xxxxxxxx s.r.o. Vás je nutno doložit nabídky pro odběratele, které uvádíte v podnikatelském záměru, případně jinou korespondenci mezi firmou xxxxxxxxxxxk a jejími odběrateli (nejlépe již uzavřené smlouvy), dále např. smlouvy mezi dodavateli a firmou xxxxxxx nebo jinou dokumentaci prokazující Vaši ekonomickou aktivitu."
nevím jak máte prokazovat aktivitu když nemáte dokončenou registraci.