Outsourcing fakturací, plateb, účetnictví

• (neregistrovaný)

2. 10. 2010 15:04

Zdravím,

všude nacházím firmy na outsourcing účetnictví - já bych ale rád outsourcoval celý "platební koloběh" - nebo jak to nazvat:

- aby sami vytvořili a poslali emailem fakturu zákazníkovi (ideálně abych nějak lehce viděl do jejich systému a mohl si třeba nastavit že tento zákazník dostane 20% slevu.
    - když zákazník nereaguje zavolat mu
    - měli by nějaký omezený přístup na účet a mohli zkontrolovat že platba dorazila
    - zaplatili by subdodavatelům

má s tím někdo zkušenosti? Budu rád za každou radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2010 16:21

jezevec (neregistrovaný)

v rozsahu služeb, který dělají účetní firmy, to rozhodně není neobvyklé. ostatně ani v tech největších firmách nevystavuje faktury a nekontroluje účet pan jednatel, ale nějaké služebnictvo v účtárně - přičemž externí účtárna se dá zatížit větší smluvní zodpovědností, než vlastní zaměstnanec. muj účetní například i vybírá peníze v hotovosti, zařizuje pravidelné výdaje, chodí za nás na kontroly, sepisju všechny hlášení pr úřady nejen finanční, a poskytje celou řadu dalších služeb.
      důležitá samozřejmě je absolutní důvěra (pokud možno i mnohaletá zkušenost s běžným účetnictvím) s poskytovatelem + dobrá a precizní smlouva. lapnout někoho na inzerát nebo na doporučení známých, a dát mu tak rozsáhlé pravomoce, do toho bych nešel. jinak upozorňuji že nahlížení do účtu za účelem kontroly zda platba dorazila je o řád menší pravomoc, než zaplatit dodavatelům. zatímco kontrola pohybu účtu se dá nastavit na sms i bez přístupu do účetnictví - zaplatit dodavatelům znamená dát mu podpisové právo k účtu.

• 2. 10. 2010 16:26

Petr (neregistrovaný)

Díky za odpověď,

s tím účtem mám možná naivní představu, že oni sepíšou příkazy k úhradě (jednou týdně dejme tomu), já si je prohlédnu a digitálně podepíšu... takže by mohli sestavovat příkazy jenom mě známým dodavatelům v podstatě...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).