Registrace na OSSZ a nákup na IČO

• (neregistrovaný)

1. 4. 2015 8:12

Dobrý den. Prosím o pomoc v následujícím.
    1. Mám vyřízené IČO. Do jaké doby se musím nahlásit na sociálku? Stačí až budu vystavovat faktury?
    2. Je lepší nakupovat vybavení provozovny na ičo?

Děkuji všem zúčastněným za odpovědi a rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2015 13:24

Lada (neregistrovaný)

1) Jestli jste při zřizování IČO vyplnil na živnostenském úřadě tzv. Jednotný registrační formulář, tak by vás měli automaticky zaregistrovat na OSSZ, zdravotní pojišťovně i finančním úřadu. Ale na všech těchto institucích si to ještě raději telefonicky ověřte, zda to proběhlo v pořádku, protože občas se stává, že se nahlášení na některou z těchto institucí nepovede a musí se to udělat znova.

2) A jak jinak než na IČO byste chtěl pořizovat vybavení určené pro vaše podnikání?

• 1. 4. 2015 14:56

Jakub Kolář (neregistrovaný)

Mám to jako vedlejšák takže se vůbec v tomhle neorientuji. Pěstuji révu vinnou, hodlám vyrábět a prodávat víno a k tomu bohužel musím mít ičo a absolvovat všechnu tu birokracii. IČO  mám ale nějak nevím co si s ním počít. Jak na něj nakupovat, zda a jakým způsobem odvádět daně atd. :(

• 2. 4. 2015 10:41

Jakub Kolář (neregistrovaný)

Spotřební daň se platí i když neudu mít zisk větší jak 20 000 měsíčně?

• 2. 4. 2015 10:45

Lada (neregistrovaný)

Jestli nevíte co si s tím počít, tak doporučuji aspoň jednu konzultaci s daňovým poradcem, aby vám řekl, co a jak. A pro začátek si důkladně pročtěte web Jakpodnikat, ať jste aspoň trochu v obraze. Ale toho poradce určitě nevynechejte, to je ve vašem případě nutnost. Nebo až se po vás začne vozit finančák, sociálka a různé další instituce, protože jste z neznalosti něco nedodržel či udělal špatně, tak vám nijak nepomůže, když jim řeknete, že to máte "jenom jako vedlejšák".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).