Dobrý den,
v případě nepatrného konkurzu probíhá insolvenční řízení rychleji. V souladu s ustanovením § 314 insolvenčního zákona jde o nepatrný konkurs, pokud je:
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2015 7:46
Dobrý den, mám dotaz na PhDr. Kučerovou:
Mám zaměstnance, který je od roku 2010 opakovaně zaměstnán vždy na dobu určitou a to od dubna do října. Po ukončení PP je vždy veden jako uchazeč na ÚP.
Od roku 2010 jsem prováděla srážky exekucí podle pořadí, jak mně byly doručeny. V roce 2012 bylo zahájeno insolvenční řízení které vyústilo dne 10.4.2013 ve vyhlášení konkurzu(nepatrný konkurz). Veškeré srážky byly poukazovány insol. Správci, který mně dne 30.5.2014 oznámil, že předložil insol.soudu konečnou zprávu o konkurzu zaměstnance a já mám přestat srážet ze mzdy zaměstnance. Dne 18.10.2014 vydal KSHK usnesení, kde se zrušuje konkurs.
Zaměstnanec dne 1.4.2015 znovu nastoupil do PP a mně začaly chodit výzvy k součinnosti a nařízení exekucí, jde mně o to , jak budu určovat pořadí exekucí, zatím jde o exekuce, které jsem evidovala již před vyhlášením konkurzu, ale nepřišly všechny a ani v pořadí které měly před vyhlášením konkurzu a tak nevím, zda i když nepřišly exekuční nařízení opakovaně musím je brát na vědomí,(Přišla exekuce, která měla pořadí 6- předešlé zatím nedorazily.)
Děkuji za odpověď
Frömmelová Kateřina