Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 5. 2006 10:51
dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně prodeje pozemku.
Před dvěma lety jsem dostala od babičky domek s pozemkem a zaplatila z něho darovací daň a teď ho chci prodat. Dva roky jsem tam s přítelem bydlela, ale neměla jsem tam trvale bydliště - meli jsme v plánu domek sbourat a na pozemku postavit dum nový. Teď jsem se v zákoně dočetla, že pokud je to pozemek s domkem tak: od dane jsou osvobozeny prijmy z prodeje rodinneho domu vcetne souvisejícího pozemku pokud v nem prodavajici mel bydliště nejmene 2 let bezprostredne před prodejem a nebo po dobu kratsi 2 let a pouziije-li ziskane prostredky na uspokojeni bytove potreby.
Prostředky z prodeje použiji na stavbu nového domu.
Má otázka tedy je: musím zaplatit daň z rozdu mezi nákup a prodejem, nebo je to od daˇně osvobozeno.
Moc děkuji za pomoc