Živnostenský list obor projektant

• (neregistrovaný)

5. 10. 2010 14:33

Dobrý den, potřeboval bych poradit s živnostenským listem. Mám zájmového koníčka a tím je kreslení technických výkresů v programu Autocad. Abych to měl černé na bílém, tak jsem letos využil toho, že jsem byl nezaměstnaný a přes úřad práce si udělal rekvalifikační kurz s tímto programem. Pokud bych se rozhodl pořídit si živnostenský list v oboru projektant, bude mi stačit jako doklad k vyřízení živnosti certifikát o absolvování kurzu Autocadu ?
    Děkuji
    Komárek Miroslav

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2010 11:36

markéta (neregistrovaný)

Záleží na Vás, jakou živnost budete provozovat. Pokud Vám stačí "Příprava a vypracování technických návrhů, grafické a kresličské práce", tak to je součástí živnosti volné a žádný doklad k tomu nepotřebujete. Ale musíte opravdu dělat pouze kresliče, ideálně pro nějakou projekční firmu. Pokud byste uvažoval např. o projektové činnosti ve stavebnictví, je to vázaná živnost, ke které potřebujete min. 3 roky praxe nebo odborného garanta. Projděte si seznamy živností (volně dostupné na webu) a jejich náplně a najděte tu, která se blíží vaší činnosti. Blíže Vám neumím poradit, AutoCAD se používá pro desítky oborů...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).