Ahoj, nedávno jsem zakládal svůj eshop a tak se podle svých zkušeností budu snažit pomoct.
1) bude potřeba zřídit si ŽL (1000Kč) s oborem maloobchod a velkoobchod
2) budete potřebovat doménu a hosting (některé firmy dělají obojí najednou za zvýhodněné ceny) - doporučuji si zkontrolovat zda doména již neni obsazena zde: www.nic.cz jinak Vám to stejně nezaloží, cena bude kolem 1500Kč na rok
3) budete potřebovat člověka, který Vám udělá web (třeba nějaký známý nebo firma/živnostník) nejlépe přes nějaký shopsystém (https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=1kh0VcqdF8Gk8wfcoIHoCw&gws_rd=ssl#q=shopsyst%C3%A9m), což je v podstatě předpřipravená šablona na eshop, do které dosadíte svůj obsah a ono to funguje :)
4) možná bude potřeba si nechat vyhotovit i obchodní podmínky (+ reklamační řád) nebo můžete třeba nějaký někde ,,obšlehnout"... ale to bych nedoporučoval, ačkoli to tak mnoho e-shopistů dělá
5) pokud budete chtít (což podpoří prodeje), můžete svůj produkt propagovat za jistou úplatu na srovnávačích cen jako Zboží.cz nebo Heureka.cz
Doufám, že jsem na nic nezapomněl a budu držet palce :)
Pokud tu hračku budete vyrábět a následně prodávat, tak potřebujete obor 38 výroba, ...... hraček .... (v rámci výroby, kupodivu ;) , můžete své výrobky i prodávat).
A měl byste mít atest o nezávadnosti výrobku (CE).
Pokud budete jen "překupník", tak vám stačí obor 48 Velkoobchod a maloobchod.
A pokud budete na svém eshopu šířit i reklamu jiných podnikatelů a firem, pak byste měl mít ještě obor 66 Reklamní činnost, ......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2015 12:18
Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu. Rád bych založil vlastní internetový obchod, kde bych prodával dřevěnou hračku. Jedná se pouze o jeden typ hračky, takže předpokládám, že by to nemělo být složité, i když množství asi nehraje roli. Zajímalo by mě tedy, co vše je k takovému prodeji nutné? Budu vděčný za každou radu. =)
Lukáš