Daňový doklad - měna EURO

• (neregistrovaný)

6. 10. 2010 6:25

Dobrý den.
    Rozšířila jsem prodej svého zboží i na Slovensko. Zatím vypisuji paragony v korunách českých. Pro prodej na určitém internetovém obchodě musím ovšem vypisovat doklad v eurech. A zde je můj dotaz.
    Jak by měl doklad vypadat? Stačí běžná složenka složenka? Jsem živnostník, poradí si účetní v daňovém přiznání s takovým pokladem?
    Děkuji velmi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2010 16:03

Rop

Mohu přidat několik otázek, aby odpověď bylo možné "vám ušít na míru"?

a) jste plátcem DPH?
      b) prodáváte podnikatelům nebo nepodnikatelům na Slovensko?
      c) předpokládám, že prodáváte zboží, které zasíláte poštou?

• 6. 11. 2010 13:09

AFUK (neregistrovaný)

Je lhostejno, zda jste plátcem DPH a komu prodáváte. Prostě vypíšete účetní doklad podle pravidel té země, kde jste registrovaná. Jestli jste registrovaná k podnikání (máte živnost) v Česku, tak vypíšete paragon podle českých pravidel v Kč. Slovák si bude muset Váš paragon v Kč prerátať na eura. To je jeho povinost. Když slovák koupí z US, dostane =čet v US dolarech a ne v eurech. Když slovák koupí v Moskvě, daj mu účet v rublech a ne v eurech. Je to jasné? Dám Vám zadarmo jednu dobrou radu: NELEZTE NIKOMU DO ZADKU.  :)

• 6. 11. 2010 17:56

Rop

No právě že ony ty pravidla jsou pro plátce a neplátce trochu rozdílné ... a navíc ... když prodávat na Slovensko tak v EU ... to je jako kdybych prodával do USA a chtěl aby mi to zaplatili v polských zlotých ... taky by se na mě vykašlali ...

Odpověď zní ... NELEZTE NIKOMU DO ZADKU. VAŠI ZÁKAZNÍCI UŽ K VÁM PŘÍŠTĚ NEPŘIJDOU.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).