Druh živnosti

• (neregistrovaný)

9. 6. 2015 15:02

Dobrý den chtěl bych se zeptat kam spadá činnost, ve které bych rád poskytoval barmanské služby na objednávku, např. na rodinných oslavách, rautech nebo na jiných akcích, no zkrátka pro lidi kteří by měli zájem.
    Je to tedy živnost volná ohlašovací ?? a kam byste ji zařadili??
    Myslel jsem si že to bude jedna z těchto ale nejsem si jist jestli mám pravdu.
    78. Poskytování služeb osobního charakteru a pro osobní hygienu
    79. Poskytování služeb pro rodinu a domácnost
    80. Výroba, obchod a služby jinde nezařazené

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2015 16:37

MonikaSh

;D ;D , pardon.
      Kdo bude nakupovat a "rozlévat" alkohol, nealko nápoje a občerstvení? Pokud vy, musíte mít Hostinskou činnost a Prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin a živnost volnou obor 7 Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků, kam spadá: "Výroba pokrmů bez možnosti přímé konzumace v hostinské provozovně."
      Prodej lihovin musíte mj. vždy hlásit Celní správě, Krajské hygieně (provozovnu) a Veterinární správě, pokud tam budete prodávat i občerstvení. A také nezapomeňte na zdravotní průkaz.

• 10. 6. 2015 11:38

Jan (neregistrovaný)

to je docela složité, myslel jsem to tak že klient si třeba nakoupí suroviny a já mu poskytnu pouze službu barmana. Žádné občerstvení pouze služba míchání drinků

• 10. 6. 2015 16:43

MonikaSh

Dívala jsem se, jestli by to nemohlo spadnout pod obor 7 -výroba potravinářských a škrobárenských výrobků, ale tam spadá jen nealko. Vidím to na Hostinskou činnost, kde je m.j. příprava nápojů k bezprostřední spotřebě v provozovně. Zajděte si na místní živnostenský úřad, kam by to zařadili oni, protože oni vás budou kontrolovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).