Dobrý den,
prohlášení se podepisuje vždy jen pro jednoho plátce v jednom období, tj. v jednom kalendářním měsíci. Pokud není podepsáno u jiného zaměstnavatele, může být výhodné i pro jeden jediný den. Vyplníte první list (první dvě strany). Samozřejmě Vám zaměstnavatel uplatní slevu pouze v měsících, ve kterých je zúčtována mzda.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2010 9:55
Prosím Vás, může mi někdo poradit s vyplněním PROHLÁŠENÍ POPLATNÍKA DANĚ z PŘÍMŮ ?
Ještě jsem jej nikdy nevyplňovala, protože mi ho zaměstavatel dával vždy jen podepsat. Teď jsem ale dostala poštou smlouvu a "růžové prohlášení"a a já jsem v úzkých. Taky nevím jestli mám smlouvu podepsat ve znění rozsahu práce 1.10-31.12.2010, když jsem pro něj pracovala jen 1 den (27.7.2010) a už pro něj jinou práci do konce roku dělat nebudu. Zpočátku jsem si něco "načetla"o daních a úlevách, a jestli tomu dobře rozumím, tak by mi podepsáním takové smlouvy a prohlášení "blokovalo" jinou brigádu, kterou mám sjednanou na polovinu listipadu 2010. Nebo na smlouvě nezáleží a podstatný je datum na Prohlášení o dani(ten tam není uveden)? Kam se napíše? Jsem studentka a za rok si vydělám kolem
10 000 Kč a jsem ráda, že mám úlevy na daních, tak bych si to nechtěla nějak zkazit. Prosím, jestli můžete, napište mi. Předem moc děkuji za Vaši snahu a ochotu. Eva