Povinnost vrácení peněz při stornu nákupu vozu

• (neregistrovaný)

26. 6. 2015 6:46

dobrý den, prosím o radu v následující situaci. Prodal jsem ojetý vůz. Kupující si ho prohlédl,svezl se, já mu poskytl veškeré mně dostupné informace,včetně chyb a vad vozu, sepsali jsme smlouvu,on zaplatil,a v pořádku odjel. Týden nato,těsně před termínem převodu, se ozval,že auto nechce,že motor je přidřený,auto že sotva jede,a že chce peníze zpět. Obsahem smlouvy je že není sjednaná pod nátlakem,a že veškeré části a součástí vozu jsou silně opotřebováné a je nutná jejich oprava,případně výměna. Nejsem žádný podvodník,vůz jsem měl 6 let a dobře sloužil.i motor fungoval normálně. Jinak by kupující přece těžko ode mně odjel.mám nyní strach z toho,že kupující vůz poškodil,a chce se ho zbavit.dokonce mi nabídl 2 tisíce slevu,že mu vrátím o 2 tisíce méně,čímž mně utvrdil v tom,že vůz sám poškodil a je si toho vědom.kdyby to tak nebylo,určitě by chtěl zpět peníze všechny,řekl bych. Já vůz zpět nechci,a on prý také ne,a chce zpět peníze. Nabídl jsem mu,že vůz dáme do servisu,aby zjistili co se stalo,a aby bylo možné určit jestli ho on zničil,nebo k závadě došlo prostě stářím vozu,a v takovém případě že vůz necháme opravit a já se budu podílet třeba polovinou na úhradě.ale on o tom nechce ani slyšet. Můžete mi prosím někdo poradit kdo je v právu,jestli mám povinnost peníze vrátit a  vzít zpět rozbitý vůz,nebo  jak postupovat? Cena vozu byla 17 tisíc kč,takže soudní spor je hloupost. Jen na poplatcích by jsme asi oba zaplatili víc. Prosím o radu,nebo alespoň o jasné vymezení povinností a práv prodávajícího a kupujícího v takovém případě. Předem moc děkuji za odpovědi. Zdeněk náchod.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).