Provoz hřiště

• (neregistrovaný)

11. 8. 2015 22:21

Dobry den, pred dvaceti  lety jsem si pro svoji zabavu a sve deti svepomoci postavil hriste na nohejbal  ,povrch jsem zvolil pisek .Jsem aktivni hrac a hodne hravam na antuce a kdyz jsem z pisku sel hrat na antuku tak to bylo moc rychle  a tak se mi dobre nehralo.Zainvestoval jsem nemale finance do antuky a ted mam antuku .Jak se to rozkriklo po denine tak sem tam se nekdo stavil ze by si zahral .Ja to nedelal pro verejnost ale kdyz chteji hrat tak jsem je nechtel odmitnout .Starat se o antukove hriste stoji nemale penize plus zavlazovani dosypavani antuky a hlavne cas, tak jsem zacal vybirat penize na energie a antuku ba pytel stoji 128kc a spotreba je cc vprumeru kdyz neprsi 2 pytle tydne a kdyz je privalak tak i osm pytlu antuky na udrzbu po prutrzi .Zajima me tedy jestli muzu vybirat za neco co jsem udelal sam a investoval pres sto tisic , nikde jsem to neinzeroval   ze pronajmu a presto lidi chodi  chteji hrat  a kde naklady hrubo prevysuji zisk protoze od dubna tu bylo hrat cc 6 dvojic a jinak dve chodi pravdelne jednou tydne .Venku  se da hrat  jen cc pul roku na zivnost to neni ba dostavam od lidi castku kterou ja nazyvam prispevkem na antuku a je dobrovolny .Zijem ale v cesku kde udava soused souseda tak chci vedet zda muzu nebo ne vlastne brat sic malo ale prece jenom penize za neco co mam na svem pozemku
    dekuji za odpoved S pozdravem Jan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2015 9:02

Hana (neregistrovaný)

Na svém pozemku si můžete dělat, co chcete, ale to co chcete budete muset skloubit se zákony. Podle mě máte 2 možnosti- buď budete jako fyzická osoba, která je zaměstnaná a má nahodilé příjmy z příležitostných činností (pronájem vlastního hřiště), které za za rok nepřevyšují částku 30 tisíc Kč, tak je nemusíte přiznávat, protože jsou osvobozené (zák.586/92,§10,odst.1a/3a. Potom máte ještě další možnost - dát si tyto příjmy do daňového přiznání jako pronájem, uplatnit náklady na udržování a co zbude, tak zdanit zároveň s běžným příjmem za rok (podle toho co píšete, tak nezbude nic). Na to nemusíte mít živnost.V konečném to vyjde nastejno, jenom v druhém případě s tím budete mít víc práce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).