Kdy už konečně lidé pochopí, že zde existuje jakýsi živnostenský zákon, který zná živnosti řemeslné ... a ten kdo má tento živnostenský list tak alespoň částečně je možné o něm tvrdit že to řemeslo umí ... to jen tak prozačátek ...
Problém bude v tom, že nemáte písemnou smlouvu ... každopádně zkusit to můžete, otázka je s čím na vás vyběhne protistrana ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
10. 10. 2010 20:37
Dobrý den.
Obracím se na Vás s dotazem.
Nechal jsem si udělat obklady koupelny člověkem,který tvrdil,že práci ovládá,ozval se na inzerát.Tvrdil,že to udělá formou výpomoci a není firma.Podmínky plateb a prací byly sjednané emailem.Třetí den prací obě strany podepsali "Doklad o převzetí zálohy",který obsahoval jména,adresy obou stran s rodnými čísly,datum a za co částka byla vyplacena a že doplatek bude předán po dokončení díla s požadovanou kvalitou,dle stavebních norem atd.
Člověk dokončil lepení kachliček čtvrtý den,spárovat se mělo po zatuhnutí pojiv.
Avšak po zatuhnutí lepidla a před zaspárováním obkladů jsem zjistil,že obklady nedrží a tak jsem další práce zastavil.A poslal jsem reklamaci (s tím co je špatně) doporučeným dopisem člověku ,který mi obklady dělal.Ten mi písemně odpověděl,že si za to mohu sám a že si není vědom žádného pochybení ze své strany.Odjíždí do zahraničí.Další zásilky tudíž nemůže převzít.a nezastihnu ho na trvalém bydlišti.Že práci prováděl nepopíral. Jsou k dispozici i fotografie,že práce prováděl a jak.
Dopis s výzvou k dokončení díla přišel zpět. Další doporučený dopis odstoupení od smlouvy o dílo,uplatnění nároků na náhradu škody také.A nijak už nereagoval a nesnažil se mi obklady opravit,ani vrátit zálohu.Také na materiálu mi vznikla značná škoda.
Ve znaleckém posudku,který jsem si nechal zhotovit,se píše že příčinou je technologická nekázeň.
Mohu za těchto podmínek u soudu úspěšně vymáhat vzniklou škodu ?
Nebo bych mohl prosoudit další vysoké částky a nemám se do soudní při vůbec pouštět?
Jaká je pravděpodobnost spor vyhrát?
Za informace děkuji.