Jestli už si daňové slevy uplatňujete u té celoroční dohody, nemůžete si je uplatnit ještě jednou u té druhé dohody na měsíc červenec. Ledaže byste v tom červenci z té první (celoroční) dohody neměla žádný příjem a tím pádem byste si v prvním zaměstnání v tomto měsíci žádnou slevu neuplatnila.
Jinak mějte na paměti, že studenti mají nárok na dvě různé slevy na dani - tz. základní slevu (2070 Kč měsíčně) a slevu na studenta (335 Kč měsíčně). Na základní slevu mají nárok úplně všichni pracující, na studentskou slevu jenom studenti. Vzhledem k nepříliš vysoké částce slevy na studenta je pro vás nejdůležitější ta základní sleva a na tu máte nárok vždy, ať už jste nebo nejste student. Nárok na základní slevu nemusíte prokazovat ničím.
Co se týče nároku na slevu na studenta, vztahuje se na vás toto:
V případě ukončení jedné vysoké školy a pokračování v navazujícím studiu či na jiné vysoké škole musí studium na sebe bezprostředně navazovat (prodleva nesmí být delší než 3 měsíce následující po kalendářním měsíci, v němž bylo předchozí studium ukončeno).
Ve vašem případě prodleva je menší než 3 měsíce, čili splňujete podmínky pro nárok na studentskou slevu a nárok doložíte těmi dvěma potvrzeními o studiu, které jste dostala ve škole.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2015 11:13
Dobrý den, mám podobný problém jako zde již byl uveden s drobným, ale podstatným rozdílem
Mám tedy také souběžně dvě brigády(obě DPP), jednu celoročně, druhou pouze měsíc červenec. 28.5. 2015 jsem ukončila bakalářské studium státní závěrečnou zkouškou, pokračuji od 14. 8. 2015 ve studiu magisterském. Chci se zeptat, zda jsem mohla podepsat prohlášení poplatníka k dani u zaměstnavatele u něhož jsem pracovala pouze v červenci a tím pádem mi výdělek nebyl zdaněn (nebo zda je tento postup špatně). Jak doložím, že se na mě vztahuje soustavná příprava studenta na budoucí povolání, podle předpisu č. 117/1995 Sb., Zákon o státní sociální podpoře (úplné znění), paragraf 14, když nám vydali potvrzení o studiu s datem platným do vykonání státní závěrečné zkoušky a pak jsme dostali potvrzení o studiu platné od data zápisu (takže vlastně od 28. 5. 2015 do 14.8. 2015 potvrzení o studiu nemáme).děkuji za odpověď