Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 6. 2006 20:12
Prosím o radu. Měli jsme vypečeného podnájemníka (byt v os. vlastn.). Smlouva uzavřena 27.2.2006 na dobu 28.2.2006-28.2.2007 s měsíční výpovědní lhůtou. Nicméně podnájemník platil pozdě a pak už neplatil, ničil byt a dělal dluhy a nakonec dal sám výpověď (legrační je, že si "levnější" bydlení našel o patro nad námi - ti se budou divit, on se chová společensky a skvěle lže).
Výpověď dal 31.5. a odstěhoval se 4.6.t.r. O tom, že by doplatil ten výpovědní měsíc, se vůbec nedá uvažovat. Ale nemůžeme se shodnout na počtu dní, které odbydlel a nezaplatil. (To mu strhnu z kauce.)
Zaplaceno měl naposled do 27.5. včetně (prostě poslední měsíční platbu). Já to tedy dál počítám tak, že zbyly 4 dny do konce května plus 4 dny v červnu = 8 dní. On tvrdí, že když byla smlouva od 28.2., tak to byl konec měsíce, a tudíž má zaplacený celý měsíc, z něhož uhradí opět jen "jeden poslední den" a potom 3 dny 1.-3. května (den předání bytu také ne) = 4 dny
Když už mi nezbude, než mu odpustit výpovědní lhůtu, řekněte mi prosím někdo, jak se správně dopočítávají jednotlivé dny přes konec měsíce a začátek dalšího.
Moc děkuji a zdravím, Jana