Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 6. 2006 12:30
Dobrý den,obracím se na Vás s velkým dotazem. Přítel se stal před několika lety členem dozorčí rady. Bohužel tato firma fungovala jen fiktivním způsobem,protože se nikdy rada nesešla. Již s touto firmou nechce mít nic společného a tak by chtěl chtěl dát vymazat z obchodního rejstříku jako člen dozorčí rady. Napsala jsem tedy dopis na tuto firmy,ale nikdi si dopis nepřevzal. Jaká je možnost o vymazání? V obchodním zákoníku jsem si našla podle §200 odst. 2, že funkční období nesmí přesáhnout pět let a u něho to již pět let bude. Jak mámte tedy pokračovat. Máme se rovnou obrátit na právníka nebo máme sami nějakou reálnou možnost jak dosáhnou výmazu. Děkuju za jakoukoliv odpověď.