Účtování Benzina karet

• (neregistrovaný)

14. 9. 2015 9:44

Dobrý den,
    nevím si rady s účtováním Benzina karet, spotřeba PHM je mi jasná - na toto nám vystavují fakturu daňový doklad, jen Benzina si strhává z Bú během měsíce, finance do takzvaného depozita. Toto nevím jak mám účtovat, jelikož nemám k tomu žádný doklad, jen inkaso z Bú.
    Děkuji mockrát za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2015 12:31

Lada (neregistrovaný)

Rozumím tomu tak, že vám Benzina strhává z účtu peníze, následně pak pošle fakturu, ale tuto fakturu již neplatíte, je uhrazena těmi již dopředu strženými částkami. Pak bych tedy strhávání těch částek účtovala jako platbu zálohy (účet 314) a po obdržení faktury bych ty zálohy vyúčtovala.

• 14. 9. 2015 14:49

andrea (neregistrovaný)

Dobrý den,
      děkuji za odpověď, ale no se to má tak, že na účtě u Benziny musíme mít, dle smluvních podmínek vždy předplaceno cca 7500,- po vyčerpání určitých litru PHM, nevím tedy na jakém účtu má těch 7500 vyset? Také jsem přemýšlela o 314, jen, že ty peníze tam budou uložené délší dobu, třeba 2 roky a nemám od tohoto žádný doklad pouze Bú výpis..

• 14. 9. 2015 18:43

Rop

Budou na 314 a dokonce budou krátkodobé (neboť s benzinou můžete smluvní vztah ukončit a výpovědní doba je kratší než jeden rok).

• 15. 9. 2015 7:34

andrea (neregistrovaný)

Děkuji, mockrát za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).