Rozumím tomu tak, že vám Benzina strhává z účtu peníze, následně pak pošle fakturu, ale tuto fakturu již neplatíte, je uhrazena těmi již dopředu strženými částkami. Pak bych tedy strhávání těch částek účtovala jako platbu zálohy (účet 314) a po obdržení faktury bych ty zálohy vyúčtovala.
Dobrý den,
děkuji za odpověď, ale no se to má tak, že na účtě u Benziny musíme mít, dle smluvních podmínek vždy předplaceno cca 7500,- po vyčerpání určitých litru PHM, nevím tedy na jakém účtu má těch 7500 vyset? Také jsem přemýšlela o 314, jen, že ty peníze tam budou uložené délší dobu, třeba 2 roky a nemám od tohoto žádný doklad pouze Bú výpis..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2015 9:44
Dobrý den,
nevím si rady s účtováním Benzina karet, spotřeba PHM je mi jasná - na toto nám vystavují fakturu daňový doklad, jen Benzina si strhává z Bú během měsíce, finance do takzvaného depozita. Toto nevím jak mám účtovat, jelikož nemám k tomu žádný doklad, jen inkaso z Bú.
Děkuji mockrát za pomoc.