Dobrý den,dcera žije se synem a musela nahlásit INS správci rozhodnutí o výživném od soudu. Ke nezabavitelné částce mzdová účetní připíše i tuto částku a Ins správce přednostně zasílá výživné a zůstatek rozdělí mezi věřitele. Tak se dohodli se správcem. Je také důležité,aby matka sdělila INS ,zda otec dluží na výživném a kolik.Nejsem ovšem odborník.
Děkuji za odpovědi, už jsem sondoval dál a dozvěděl jsem se, že pokud mám povolené oddlužení a žádná z pohledávek NENÍ výživné, tak si dítě můžu započítat jako nezabavitelnou částku i když nežijeme ve společné domácnosti a z mých srážek posílá insolv.správce alimenty matce dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 9. 2015 8:14
Zaměstnanci byl povolen osobní bankrot. . Exekutor z částky, kterou mu pošlu, posílá určenou částku jako výživné na syna, se kterým ale zaměstnance nežije ve společné domácnosti, a teprve zbytek rozdělí mezi ostatní věřitele. S postupem při výpočtu srážek nemám problém Jde mi o to, jestli můžu syna započítat k nezabavitelné částce nebo ne. Pokud by to byla klasická exekuce na výživné, tak jsem se dočetl, že se to dítě, na které se posílají exekuční srážky výživného započítává, ale náš zaměstnanec na výživné exekuci nemá, osobní bankrot měl na dluhy u finančních institucí.