Založení s.r.o. členem sdružení živnostníků

• (neregistrovaný)

30. 9. 2015 21:13

Dobrý den,
    rád bych se optal co dělat v situaci,když jsem ve sdružení živnostníků a teď se mi naskytla možnost další práce,měl bych na ní i lidi.Můžu založit s.r.o i když jsem ve sdružení? nebo by bylo lepší založit další sdružení? popř. co dělat (lidem je jedno jestli budou zaměstnanci/osvč) rád bych to měl mimo mé sdružení.Bude problém když je to ve stejné profesi na jakou mám živnost ve sdružení?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2015 16:54

petr.cizek2 (neregistrovaný)

Dobrý den,

pro posouzení uvedeného závisí, zda by činnost vašeho samostatného s.r.o. měla vůči činnosti sdružení, jehož jste členem, konkurenční povahu nebo ne. Pokud by obě podnikání byla vzájemně nekonkurenční, není účast v takovém samostatném s.r.o., případně v jiné formě (jiné sdružení apod.) nijak omezena. Pokud by však konkurenční byla, je v zásadě účast na takovém podnikání vyloučena. Je v takovém případě jedno, zda by vaše samostatné podnikání mělo formu s.r.o., jiného sdružení apod.

Řešením je uzavření dohody s ostatními členy sdužení, ať již formou dodatku k vaší stávající smlouvě nebo individuální dohodou, ve kterém budou podmínky vašeho odděleného podnikání blíže upraveny.

S pozdravem

Petr Čížek
      www.ZalozFirmu.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).