Založení s.r.o.

• (neregistrovaný)

4. 10. 2015 7:05

Dobrý den,

byl bych moc rád, kdyby mi někdo dokázal poradit. S kolegou plánujeme nyní zaločit s.r.o. (4.září 2015). Zde na stránkách jsem se dočetl, že v tomto období, už by mělo být možné založit s.r.o.čko během 3 dnů a na vyřízení většiny "papírů" by mělo stačit 3 000,-. Je tomu opravdu tak v této chvíli ? Předem Vám všem děkji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2015 22:38

Petr Šinagl - AAC&S (neregistrovaný)

Vy taky skočíte politikům na každý vtip  ;)

Obraťte se na kteréhokoli notáře (nikdo jiný s.r.o. zakládat nemůže - kdokoli další je jen prostředník stojící další Vaše peníze) - sdělí Vám sazbu zákonem stanoveného notářského poplatku za sepsání notářského zápisu o založení s.r.o., k tomu kolik bude naúčtováno poplatků (opět zákonem daných) za ověření podpisů a listin plus další poplatek za provedení zápisu založené společnosti do obchodního rejstříku (což je jediná změna proti loňsku - místo rejstříkového soudu se soudním poplatkem 6.000,- Kč nyní zápis dělá "dálkovým přístupem" notář za poplatek o trochu nižší a jinak pojmenovaný/zdůvodněný). K součtu výše uvedených částek pak ještě přičtěte 1.000,- Kč za zápis živnosti do živnostenského rejstříku.

• 10. 10. 2015 12:50

Filip Čápek (neregistrovaný)

No, ne že bych to věřil politikům, ale dočetl jsem se to zde, v článku na Vaší strance. Tak proto mě to zaujalo. Ale děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).