Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 6. 2006 8:01
Prosím o pomoc.Fy se sídlem v Nemecku,má pobočku v Čechách,v ČR budou zaměstnáni o prázdninách vysokošlokáci na studentskou praxi,budou ji mít placenou, budou z toho psát diplomovou práci., se školou není uzavřena žádná smlouva, majitel fy v ČR nechce platit za ně pojištění,ale mě napadá jen DPP do 100 hodin. Lze ale na opakující se-soustavné práce uzavřít DPP?Mám z toho obavy, jinak by dle mého názoru platit pojištění museli,pokud uzavřou DPČ nebo prac.poměr na dobu určitou a bude zakládat účast na nemoc.pojištění.Pak ještě jen příležitostné zafměstnání,které bude trvat 7 kal.dnů po sobě jdoucích bez omezen příjmu (přes 400,- budou mít určitě :) -tam by také nebyl odvod.Je prosím ještě jiná možnost-máte s tím zkušenosti?Nevím zda na odvodech mění něco to,že to jsou němečtí studenti?Ale naši studenti také platí odvody, když jsou zaměstnaní.Napadá vás ještě něco jiného ? vím,že je bez odvodu snad příkazní smlouva, smlouva o dílo,ale to je už na mě moc,s tím jsem se ještě nesetkala,možná uzavírají OSVČ, nevím ...Moc děkuji za každou pomoc