Možná někde v Americe, ale u nás podle mě ne. Kdyby každý argumentoval takto, kde by to skončilo? Budou si ženy-podnikatelky dávat do nákladů zvětšení poprsí, protože jejich mužským zákazníkům a obchodním partnerům se více líbí dámy s objemnějším hrudníkem a podnikatelka s "pětkami" tudíž má větší šanci získat výhodný úvěr nebo přilákat do krámu více platících zákazníků než ta, co má pouze "dvojky"? Vím, že zuby jsou drahé, ale s uplatněním nákladů to bohužel vidím bledě.
Hm, tak jsem to zkusila no, díky :)
Ale přece jen, ta prsa, to není stejný případ jako zuby ;)
A nezapomeňte si pak dát do nákladů i bydlení, hlavně postel a sprchu (když nebudete vyspaná a budete smrdět tak Vám taky nikdo zakázku nedá), jídlo (když budete hladová a protivná, tak Vám zakázku nikdo nedá) a dovolenou (unaveným a podrážděným lidem taky zakázku nikdo nedá)
:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 10. 2015 15:18
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné si tzv. odečíst z daní, čili dát do nákladů, výdaje na zdravotní zákroky? Konkrétně se můj dotaz týká nových pevných zubních náhrad. Tyto nejsou nijak hrazeny ze zdravotního pojištění a považuji je za nezbytnou nutnost (jednak ze zdravotních důvodů) pro svou živnost. Samozřejmě nepoužívám zuby přímo pro svoji práci, ale často jednám s lidmi / zákazníky a nedovedu si představit, že by mi někdo zadal práci / zakázku, kdybych na pracovní schůzky chodila bez zubů. Děkuji za odpověď.