Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2015 8:37
Ráda bych probrala DPP ve vztahu k exekucím. [/color]Můj navržený postup: každému zaměstnanci nastupujícímu prostřednictvím DPP dám podepsat čestné prohlášení - je povinen vyplnit, zda má srážky ze mzdy nařízené výkonem rozhodnutí, exekučním příkazem nebo příkazem k provádění insolvenčních srážek. Pokud takové srážky uvede, vyplní ještě, zda má další plátce příjmů (mám k tomu dotaz - má uvést i to, že je mu vyplácen důchod nebo jen zaměstnavatele?). Pokud budou uvedeny srážky, budu kontaktovat exekučního či insolvenčního správce, abych se domluvila zda srážet či ne a zda je nezabavitelné minimun uplatněno z jiného příjmu. Máme zam. na dohody, pokaždé do 31. 12. a v lednu jim dám podepsat novou dohodu. Mám toto praktikovat pokaždé při podepsání nové dohody? Já se domnívám, že ano. Je můj postup správný nebo jak postupujete vy? Děkuju za názory.