DPP a exekuce (postup)

• (neregistrovaný)

20. 10. 2015 8:37

Ráda bych probrala DPP ve vztahu k exekucím. [/color]Můj navržený postup: každému zaměstnanci nastupujícímu prostřednictvím DPP dám podepsat čestné prohlášení - je povinen vyplnit, zda má srážky ze mzdy nařízené výkonem rozhodnutí, exekučním příkazem nebo příkazem k provádění insolvenčních srážek. Pokud takové srážky uvede, vyplní ještě, zda má další plátce příjmů (mám k tomu dotaz - má uvést i to, že je mu vyplácen důchod nebo jen zaměstnavatele?). Pokud budou uvedeny srážky, budu kontaktovat exekučního či insolvenčního správce, abych se domluvila zda srážet či ne a zda je nezabavitelné minimun uplatněno z jiného příjmu. Máme zam. na dohody, pokaždé do 31. 12. a v lednu jim dám podepsat novou dohodu. Mám toto praktikovat pokaždé při podepsání nové dohody? Já se domnívám, že ano. Je můj postup správný nebo jak postupujete vy? Děkuju za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2015 8:50

Dana (neregistrovaný)

Dobrý den,nejsem sice odborníkem,ale mám srážky ze mzdy a při každé změně příjmu musím dokládat potvrzení.Jedná se především o výši ČID,popřípadě dalšího výdělku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).