Pokud ji nemáte v notářském zápise, musíte si ji nechat dopsat (Provádění staveb, jejich změn a odstraňování). Dále zajdete spolu s odpovědným zástupcem na živnostenský úřad (na datovku se vykašlete) a zažádáte o novou živnost. Odpovědný zástupce musí mít vzdělání VŠ stavební + 3 roky praxe v provádění staveb nebo SŠ stavební a 5 let praxe v provádění staveb (stavbyvedoucí) a nebo Autorizaci pro provádění staveb. Pokud tyto doklady nedokládal živnostenskému úřadu v tomto roce (a nebyly tak zeskenovány), tak bude potřebovat tyto doklady v originále nebo notářem/matrikou ověřené kopie. Až dostanete nový výpis, tak zapíšete změnu na obchodním rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2015 18:57
Dobrý den,
založil jsem si firmu s.r.o., nyní bych potřeboval poradit, jaký je postup, když potřebuji dodatečně přidat živnost "Provádění staveb, jejich změn a odstraňování" (tedy vázanou), kde nemám já jako jediný jednatel dostatečnou kvalifikaci. Můj zaměstnanec ale tuto kvalifikaci má a mohl by se tak stát odpovědnou osobou. Jaký je tedy v tomto případě nejjednodušší způsob získání ŽL na firmu? Datovou schránku firmy i osobní mám.
Předem děkuji za navedení.