Jestli vám zaměstnavatel předal dohodu o ukončení pracovního poměru, tak v té by přece mělo být napsáno, ke kterému dni (konkrétní datum) končí pracovní poměr. Jenom "ukončení ve zkušební době" je široký pojem (pokud tam ovšem nebylo napsáno něco jako "pracovní poměr končí dnem podpisu této dohody", v tom případě by skončil ihned.).
Tri dny po podani ukonceni zamestnahatelem. Takhle by to bylo i u druhe strany..zam-ce. Takze nemocenskou vam bude vyplacet socialka od 14n 21dne, nevim ted jak to je. A na uradu prace se hlaste po skonceni nemocenske. Tady je hlavni, abyste platil zdravotni pojisteni. A nejsem si jista jak je to kdyz marodite a zaroven nejste zamestnancem. Ptala bych se na uradu prace. Pro jistotu.
Pracovní poměr skončil dnem uvedeným v písemné dohodě bez ohledu na nemoc.
Do 14. dne nemoci není nárok na nic, od 15. dne dne nemoci začne OSSZ vyplácet nemocenské.
Podklady pro výplatu nemocenského předávejte bývalému zaměstnavateli.
Doporučuji zajít se na zdravotní pojišťovnu nahlásit jako osoba pobírající nemocenské
(doložíte potvrzením od OSSZ). Zdravotní pojištění za Vás bude hradit stát.
Na ÚP se můžete zaevidovat až po skončení nemoci
(dokud nemůžete nastoupit do zproszaměstnání, nejste uchazečem o zaměstnání).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2015 8:19
Končí mi zkušební doba dne 30.11. a dne 20.11. mi zaměstnavatel předal dohodu o ukončení pracovního poměru ve zkušební době.
Od 26.11. jsem v pracovní neschopnosti. Zajímalo by mě:
- kdo mi bude platit nemocenskou a jak dlouho - k jakému datu mi skončí pracovní poměr
- kdy se musím nahlásit na Úřad práce
Děkuji za odpověď