Tento postup není možný.
Jinak obecně konkurenční doložka musí být vždy oboustranně vyvážená, nedokážu si tedy představit, že by někdo mohl takovýmto způsobem vytvořit konkurenční doložku, která by vám právně zabránila pracovat (podnikat) ve svém oboru. Z mnohých judikátů Nejvyššího soudu jsou veškeré nevyvážené konkurenční doložky neplatné. Tudíž vaši společníci by v takovémto hypotetickém případě stejně museli kompenzovat skutečnost, že byste nemohl na základě doložky podnikat ve stejném oboru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2015 7:21
Dobrý den, [/color]Dovoluji si Vás požádat , o informaci, zda mne mohou společníci omezit v dalším podnikání ve stejném oboru (konkurenční doložkou) bez mého souhlasu. Vlastníme tři společníci podíl v s.r.o. Já osobně 45% a kolegové 45% a 10% podíl. Rád bych ze společnosti odstoupil a dále podnikal ve stejném oboru. Jde mě o to, zda kolegové mohou svolat valnou hromadu a bez mé přítomnosti odsouhlasit tzv. konkurenční doložku, tak aby mě bylo znemožněno podnikat dále sám v nové společnosti se stejným předmětem podnikání.[/color]
[/color]
Přeji hezký den.[/color]