Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 7. 2006 9:05
Dobrý den,
prosím Vás,máte někdo zkušenost se zasíláním zboží na dobírku?Chtěla jsem se s Vámi poradit, jak je to s DPH při zasíláním zboží na dobírku?
Můj klient totiž takto zasílá zboží, poštovné si neuplatňuje do nákladů (už to si myslím, že dělá špatně)... Pak mi rozepíše zboží na 5% a 19% DPH - to spočítám pomocí koeficientů z celkové částky a pak nevíme, co s tím poštovným, které pak klient také zaplatí. Bude to s DPH nebo bez? Pokud bez - to bude mít asi nějaký vliv na ten koeficient, že? Nebo mě ještě napadá, podle zboží, které je v tom balíčku zabaleno? Horší na tom je, že v tom balíčku je zabaleno jak zboží s 5%, tak s 19%?
Předem Vám všem mockrát děkuju za radu!