Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 7. 2006 10:52
Dostala se mi do ruky smlouva na zhotovení nějakého pořadu pro film.společnosti... My v ní figurujeme jako třetí strana, tak se nás přímo netýká, ale můj šéf po mě chce vysvětlení následujícího problému, s kterým si nějak nevím rady (nejsem daň.poradkyně...):
ve smlouvě se film.spol. zavazuje,že druhé straně (výrobci) poskytne vklad-peněžité a věcné plnění, které jí kooproducent musí vyfakturovat (a následuje termín splátek). Pak je uvedeno, že finanční vklad film.společnosti představuje peněžitý příspěvek a jako takový se nejedná o zdanitelné plnění a není předmětem DPH.
Pochopitelně druhá strana-koproducent- je plátcem DPH. Jak má vypsat faktury? A můžete mi někdo poradit dle jakého § atp. jedná zmíněná film.společnost?? Setkala jsem se poprvé s takovouto formulací ve smlouvě. My druhé straně budeme fakturovat za výrobu triků pochopitelně s DPH - může si on DPH uplatnit??
Prosím moc o vysvětlení a zasvěcení do"situace"...,ať mám co říct šéfovi (ten tomu nerozumí odborně už vůbec, ale na vše vytahuje "logiku" - a je tak někdy za zabití...)
Díky moc a omlouvám se za dlouhý příspěvek.