Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 7. 2006 23:51
Jsem klempiř, objednal jsem si odvoz odpadu na skladku včetně dopravy.
Tento dopravce mi vystavil fakturu na které je zvlášť doprava 1000+19%DPH a dále položka o uložení odpadu 3000+19%.
Ovšem přidal k té své vystavené faktuře také kopii faktury ze skládky, která je vystavena na jeho firmu a z ní jsem vyčetl že uložení odpadu stálo 2000+19% a stálý poplatek za užívání skládky je 1000+0% sazba.
Je jeho postup správný, že pokud on něco přefakturovává, tak z 0%sazby je filtrací přes jeho firmu 19%DPH?
Je mi jasné, že pokud by nepřiložil tu fakturu ze skládky, tak bych nic nevěděl a v klidu si to zaučtoval, ale takhle teď nevím, zda v tom nemá chybu.
Všem děkuji za názor a radu.
Jarek