Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 7. 2006 13:06
Krátce po začátku podnikání jsem starý počítač nahradil novým. Bylo to potřebné právě kvůli podnikání. Počítač i s příslušenstvím a softwarem nepřesáhl 40 000,- Kč a tak jsem ho zanesl do daňové evidence rovnou do provozní režie. Monitor jsem si nechal starý. Teď po třech měsících jsem uznal, že už je starý monitor nevyhovující a tak jsem zakoupil nový. Mohu ho zapsat rovnou do provozní režie, protože nepřesáhl cenu 40 000,- nebo musím jeho cenu přičíst k ceně počítače, čímž přesáhnou cenu 40 000,- a já je budu muset postupně odepisovat z daní. Musel bych zároveň opravovat v peněžním deníku nebo ho spíše celý přepsat. Předem díky za odpověď.