Tohle by zajimalo i me. Nastesti jsem jen identifikovana osoba, takze se me tyka jen VIES a ne kontrolni hlaseni. Btw. VIES bych cekal se rusit nebude prave i kvuli id.os. kterych se kontr.hl. netyka. Ja bych rekl, ze v pripade google adsense dph odvadi google, tj. vy dph neodvadite ani o nej nezadate, tj. neni co kontrolovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 12. 2015 19:49
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, jak přesně postupovat při vykazování DPH u Google Adsense. Jsem registrovaný plátce DPH a poskytuji reklamní prostor pro reklamy Google. Dosud jsem při každé přijaté platbě od Googlu vytvořil fakturu a pak při podávání přiznání k DPH jsem vyplňoval hlášení VIES. Jak to bude nyní u Kontrolního hlášení DPH? Jde mi zejména o to, že faktury se díky tomuto hlášení budou kontrolovat křížově dle čísla dokladu. Google mi ale žádný doklad nepošle a já mu fakturu také neposílám, tudíž toto číslo nemůže sedět. Číslo platby nemá s číslem faktury nic společného, že? Jaký tedy má být správný postup?Na http://www.financnisprava.cz/assets/...laseni-DPH.pdf je uvedeno:"1.2. Do kontrolního hlášení se neuvádí údaje týkající se:- poskytnutí služeb s místem plnění v jiném členském státě vymezených v § 102 odst.1 písm. d) a odst. 2, řádek daňového přiznání: 21"Což by měl být právě případ Google Adsense. Do Kontrolního hlášení se tedy nebude vůbec zapisovat a hlášení VIES zůstává? Myslel jsem si, že zavedením Kontrolního hlášení se VIES ruší.Předem Vám moc děkuji za odpověď.