Jde mi o to, že u dálkového studia nejde tady o tohleto "soustavná příprava na výkon povolání" nebo tak nějak a má-li dotyčný nárok na podporu, nevzniká automaticky nárok na to, aby si režim sám házel zdravotní z jedné kapsy do druhé, nepřihlásí-li se člověk sám na na pracák. Je teda jedno kolik škol dálkově člověk studuje? Protože to zase dává hodně smysl - pokud bych teoreticky studoval 5 škol (oborů), tak je to náročné úplně stejně jako denní (= soustavné) studium, že.
Pokud studujete vysokou školu, nezáleží na formě studia a jde o soustavnou přípravu na výkon povolání. O střední škole to ale neplatí!!! Pro placení zdravotního pojištění je jedno, jestli jste na pracáku nebo jenom studujete, v obou případech jste pojištěncem státu a zdravotní pojištění za Vás platí stát, musíte to ovšem dát vědět Vaší zdravotní pojišťovně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 12. 2015 12:40
Zdravim,
je mi jasné, že u dálkového studia se musím přihlásit na pracák pokud mám nárok na podporu aby za mě režim platil zdravotní.
Platí to stejně i pokud studuju DVĚ školy dálkově současně? Protože ať se pak nezlobí, ale i když se přihlásím na pracák, asi jsem těžko zaměstnatelnej když mám zabité dva dny v týdnu a ještě k tomu samozřejmě musím mít tenhleten čas na přípravu ke studiu atd., že.