Máte s nimi uzavřenou nějakou smlouvu - tož musíte postupovat podle ní i ve věci reklamace účtované částky. Vše písemně, s doloženým odesláním dopisů na jejich adresu.
Plus nakonec stejně dojdete k soudu (neb managment molochů rád dá vydělat kamarádům právníkům palmáre i za prohraný spor) kde nepůjde o realitu, nýbrž o dokumentaci a doložení postupů.
Doporučuji konzultovat právníka a zařídit se podle jeho rady. Někdy pomůže, když dotyční obdrží dopis od právníka a hnedle jsou komunikativnější a vstřícnější. Ale bude vás to stát peníze za právníka a je tu riziko, že zrovna tihle obchodní partneři mají hroší kůži a právníka se nezaleknou.
Pokud to chcete mít co nejdřív z krku, nechcete utrácet za to zbytečně další peníze a tahat se s nimi dlouhodobě po soudech, tak doporučuji fakturu zaplatit v plné výši a do budoucna už s tou přepravní společností nespolupracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2016 15:50
Prosím o radu, jak legálně postupovat ve sporu se spedicí (balíkovou službou)
Česká přepravní společnost nám měla od zákazníka dovézt balík (zpětný svoz v ČR). Chyba zákazníka byla, že jej místo do dvou balíčků zabalil do dvou spojených folií.
Vlivem chyb spedice a předvánočního shonu, se dovoz protáhl z uvedených 48h až na 11dnů. + drobnosti, jako že na depu nikdo nekomunikuje a klientovi lhal řidič o námi špatně zadané zásilce. To bych ještě možná pochopil, ale problém nastal, kdy nám změnili druh zásilky a z balíku za cca 300kč byla najednou paletová zásilka za 1450kč.
Podal jsem reklamaci na jejich reklamační oddělení. To reklamaci neuznalo, odmítli veškeré námitky k termínu i výši ceny za přepravu. Poslal jsme jim fotografii balíku, že se nejednalo o paletu - bez reakce.
Zaplatil jsem jim fakturu, kde byly i jiné zásilky, ale poníženou o rozporovanou položku. A teď přišla první upomínka a přišla druhá upomínka. Obchodní i reklamační oddělení sveřepě chybu odmítá. Odmítá mi vydat písemné vyjádření, že už mi k tomu nemají co říci. Komunikují pouze po emailu či telefonicky. Kontakt na nějakého vedoucího, majitele či řiditele neexistuje.
Jediný ústupek bylo ponížení cca o 150Kč.
A teď nevím co s tím. Ustoupit, zatnou zuby a zaplatit. Nebo se hádat, dohadovat s právníky a možná soudit? U občanského sporu jsou jednoduché mechanismy, ale u obchodního si s tím nevím rady.
Jak by jste to řešili? Děkuji