To je divné. Při změně pořadí by vám v tomto případě neměl vyjít žádný rozdíl. Leda byste to nejmladší dítě uplatňoval jako "první" po celý rok, tedy i předtím, než se vůbec narodilo, což je nesmysl.
Prvních 8 měsíců (leden - srpen) uplatníte 8x zvýhodnění ve výši 1117 Kč, dále 8x zvýhodnění 1317 Kč a 8x zvýhodnění 1417 Kč (tj. na první, druhé a třetí dítě). Od září do prosince pak budete mít 4x zvýhodnění 1117 Kč, 4x zvýhodnění 1317 Kč, 4x zvýhodnění 1417 Kč a ještě jednou 4x zvýhodnění 1417 Kč (tj. na první, druhé, třetí a čtvrté dítě). Bez ohledu na to, které dítě by bylo na prvním místě, mi to vychází pořád stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2016 21:36
Dobrý den
Mám 4 deti pričem poslední se narodil loni v září. Můžu tedy uplatnit odpočet jenom na 4 mesíce. Všimnul jsem si že když prohodím pořadí a dám najmladšího jako 1 a ostatní jako 2, resp 3 a 3. Pak mám vratku o 2 tisíce vyšší. Můžu tedy takto prohodit pořadí u detí?
Ďekuji