Daň přiznání pro vrácení srážkové daně

• (neregistrovaný)

6. 2. 2016 17:13

Dobrý den, hledal bych na fóru, ale vyhledávání jsem nenašel. Měl jsem brigády, kde ani jeden měsíc nepřesáhl 10 tisíc a neměl jsem podepsané prohlášení. Chtěl bych vrátit srážkovou 15% daň, mám už "potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě dohod o provedení práce..." ale nevím co dál. Vyplnění daňového přiznání je pro mne značně nesrozumitelné, už od začátku nevím, jestli třeba RČ má být s lomítkem nebo bez lomítka, jestli email a telefon je povinný údaj atd.  :( to co následuje je i s pokyny nic neříkající, nevím která pole se mě týkají ani kde bych daná čísla měl získat. Potřeboval bych asi konkrétní příklad, nebo něco užitečnějšího než jsou oficiální pokyny.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2016 7:22

Hanča (neregistrovaný)

Pokud si stáhnete interaktivní přiznání, tak to vypočítá za Vás a nápovědu má přímo u každého řádku. Mimoto i zde v poradně je přímo odkaz, jak na srážkovou daň. Zjednodušeně řečeno, vyplníte řádek č.1 - příjmy a potom na třetí straně dole úhrn sražený daní, nic jiného na potvrzení nemáte a ono to spočítá samo. Rodné číslo se udává bez lomítka, email nebo telefon je důležitý z hlediska rychlosti vyřízení případných nedostaků nebo chybějících údajů, je rychlejší zavolat než posílat dopis poštou. Jestli chcete, pošlete mi email s částkami co máte na potvrzení, já vám to anonymně zpracuji a vy si dopíšete svoje osobní údaje.

• 8. 2. 2016 8:49

Hanča (neregistrovaný)

zapomněla jsem ten email   H.Bedr@seznam.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).