Počet dní dovolené při kombinování zkrácených úvazků

• (neregistrovaný)

25. 2. 2016 10:23

Dobry den,

V roce 2015 jsem dne 13.ledna zacal pracovat na 40% uvazek. Behem roku se zmenil na 80%. Detailneji tahle:
    z ledna do cervence 40% uvazek /2015 - 7 mesicu.
    z srpen do prosince 80% uvazek /2015 - 5 mesicu
    Nyni jsem se rozhodli ukoncit pracovni pomer v breznu 2016: Detailneji:
    z ledna do brezna 80% /2016 - 3 mesice

Necerpal jsem zadnou dovolenou. Moje otazka tedy zni kolik mam pocet dni dovolene za rok 2015 a kolik dni za 2016 do brezna. Dovolena na plny uvazek jsou normalne 4 tydny

Dekuji za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2016 14:09

Hana (neregistrovaný)

Pokud jste měl pracovní dobu rovnoměrně rozvrženou na PO - PÁ, bude Vaše dovolená 4 týdny s tím, že za každý den dovolené dostanete zaplacené tolik hodin, kolik byl hodinový úvazek. Pokud jste měl pracovní dobu rozvrženou nerovnoměrně, potom se Vaše odpracované hodiny za celý rok přepočítají poměrem k celoročnímu FPD.

• 25. 2. 2016 15:15

Milan (neregistrovaný)

a co se tyce poctu dni? kolik to je? Melo by to byt tahle? za minuly rok: 2 * 4 * (7/12) + 4 * 4 * (5/12) + tri mesice v tomto roce 4*4 * (3/12). Je tomu tak?

• 25. 2. 2016 15:31

Hana (neregistrovaný)

Nemůžete to brát procentuálně, pokud máte rovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, tam se to počítá stejně jako kdybyste měl plný úvazek, jenom se neplatí za den dovolené 8 hodin ale jenom např. 4 hodiny nebo 5 hodin podle sjednaného úvazku, ale počet dnů je stejný, Takže Váš 40% úvazek jsou asi 3 hodiny, takže za týden dovolené (5 prac.dnů) budete čerpat 5 dnů po 3 hodinách, to znamená, že že můžete čerpat 20 dnů dovolené, ale za každý den dostanete zaplacených jenom tolik hodin jaký máte úvazek.  Ale jak jsem už psala, pokud máte NErovnoměrně rozvrženou dobu, tak je to jinak..

• 26. 2. 2016 14:29

Milan (neregistrovaný)

Jedna se zrejme o nerovnomerne rozvrzenou dobu...respektive kazdy tyden od utery do patku. Pak tento vypocet dovolene za minuly rok: 2 * 4 * (7/12) + 4 * 4 * (5/12)  si myslim, ze je spravny  + tri mesice v tomto roce 4*4 * (3/12). Je to tedy tak? Chtel bych zkratka vedet, kolik teda mam pocet dovolene. Je to opravdu o dost tezsi vypocet nez tento??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).