Ta čestnější a legálně správná varianta jak to řešit je podat si na místně příslušný finanční úřad přiznání k dani z příjmu fyzických osob. Termín pro podání je do 31.3.2016. V přiznání vám vyjde nějaký nedoplatek daně, ten zaplatíte a hotovo. Výše nedoplatku závisí na výši vašeho celkového příjmu. Pokud bude váš základ daně za loňský rok nižší než cca 165.000 Kč, tak vám dokonce ani žádný nedoplatek nevyjde.
Druhá varianta by byla dělat mrtvého brouka. Finanční úřad o vás neví, leda že by udělal u obou zaměstnavatelů kontrolu a porovnal údaje.
Ať se rozhodnete pro kteroukoli variantu, příště už si hlídejte, ať máte růžový dvojlist podepsaný vždy jen u jednoho zaměstnavatele.
Dobrý den,
velmi Vám děkuji! Určitě podám toto přiznání k dani z příjmu. Tak to je super, nižší než 165 000 Kč totiž určitě je. Určitě si příště pozor dám. Teď už jsem se poučil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2016 22:35
Dobrý den,
udělal jsem věc, kterou jak jsem nyní zjistil jsem neměl dělat a nevím co s tím. Jsem student a podepsal jsem dva růžové papíry u dvou zaměstnavatelů a u obou jsem pracoval v daný měsíc. Resp. práce se překrývaly od května až do prosince 2015. U obou mám podepsanou dohodu o provedení práce.
Co pro mě z toho teď plyne? Musím něco někomu doplácet? Popř. komu? Nedostanu žádnou pokutu? Co mám kde vyřídit či zanést?
Naivně jsem si myslel že tento papír můžu uplatňovat zároveň u dvou zaměstnavatelů a teď zjišťuji, že jsem to dělat neměl. No a teď nevím jak z tohoto průšvihu ven.
Velmi děkuji za odpověď.