Pokud jen tak na dítě platí alimenty, tak můžete na toto dítě uplatnit nezabavitelnou částku. Pokud by ale měl soudem nařízenou srážku ze mzdy na výživné na toto dítě, tak nezabavitelnou částku na ně uplatnit nemůžete. Nejde o to, jestli má soudem stanovené alimenty v nějaké výši, ale jestli na ně má nařízenou srážku ze mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2016 9:20
Dobrý den, náš zaměstnanec má povoleno oddlužení, princip výpočtu srážek je mi jasný, problém je v tom, že je svobodný a má dítě, které s ním nežije ve společné domácnosti a na které insolv.správce z exekuční srážky posílá alimenty a teprve zbytek posílá poměrně ostatním věřitelům. Jde mi o to jestli můžu dítě započítat do nezabavitelné částky, pokud spolu nežijí a platí na něj alimenty, které ale nejsou předmětem dluhu, to znamená, že na výživném nedluží.Na školení mi bylo řečeno, že v tomto případě ano, ale nevím, mám trochu pochybnosti. Děkuji za odpovědi.