Záleží na tom, jaká smlouva je mezi ČR a Švýcarskem uzavřena a jaký způsob vypořádání daně je v ní uveden. Jsou 2 hlavní varianty - metoda zápočtu a metoda vynětí. Nemůžete si libovolně vybrat, který zvolíte, musí to být ten, který nařizuje ta smlouva. Každá metoda se do daňového přiznání zadává do jiných kolonek, u metody zápočtu se vyplňuje k přiznání ještě příloha, u metody vynětí nikoli.
Doporučuju zavolat na finanční úřad a zeptat se přímo tam, ono to není zas tak jednoduché.
Předpokládám, že jste v zahraničí pracovala v pracovním poměru, od švýcarského zaměstnavatele tedy potřebujete nějaký ekvivalent našeho českého Potvrzení o výši příjmu, ten přiložíte k přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2016 19:47
Dobrý den,
pro vyplnění DPFO bych potřebovala informaci, zda mám uvádět příjmy ze Švýcarska. Půl roku jsem pracovala ve Švýcarsku (odváděla daně a bydlela tam), pak jsem skončila a vrátila se zpět do ČR, kde jsem dalšího půl roku byla zaměstnána v české firmě. Chci se zeptat pro vyplnění DPFO, zda mám někde uvádět příjmy ze Švýcarska? Nebo stačí jen uvést zdanitelné přijmy z druhého půl roku v ČR.
Děkuji. P.K.