Re: IČO nebo IČ
IČO (identifikační č. organizace) se už nepoužívá, protože tuto identifikaci mohou mít i subjekty, které nejsou organizacemi.
Tak si říkám, s čím vším my se nevyblbneme :-) Jedna moje klientka říká: "Paní účetní, tady máte ty papíry, dopište si tam to svoje ičo, dičo, p..." Promiňte mi, snad jsem nikoho neurazila a nepohoršila, klidně smažte, je to myslím jediný můj dnešní příspěvek do diskuze, docela ostuda... :-) Jana F.
ČSÚ o tom píše ve FAQ:
http://www.czso.cz/csu/faq.nsf/hlasodpoved?openform&parentunid=AD4B7728C690719DC1256F26002DA869
>Tak si říkám, s čím vším my se nevyblbneme :-) Jedna
>moje klientka říká: "Paní účetní, tady máte ty papíry,
>dopište si tam to svoje ičo, dičo, p..." Promiňte mi,
>snad jsem nikoho neurazila a nepohoršila, ...
Ne, pokud takto tituluje vás, pak to nás opravdu neuráží :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 8. 2006 15:27
Dobrý den,
omlouvám se za zdánlivou malichernost, ale věděl by někdo, zda je správná zkratka IČO nebo IČ? V různých pramenech jsou různé názory, případně doporučení, ale nikde jsem nevyčetl nějaký předpis nebo zdroj, který by tuto věc uváděl na pravou míru (Pouze Český statistický úřad přiznal, že si zkratku IČO zavedl pro spoji potřebu, ale jako vnitřní směrnici).
Děkuji.