Do přehledů se uvádějí jenom příjmy z OSVČ.
1) Do přehledu pro zdr.pojišťovnu se na ř. 1 - příjmy uvádí příjmy z podnikatelké činnosti. Pokud jste byl OSVČ jen několik měsíců, tak ř. 4 uvedete jen počet měsíců podnikání
2) Do přehledu pro OSSZ oddíl F - daňový základ = příjmy mínus výdaje z podnikání = tato částka Vám vyjde v daňovém přiznání v příloze č.1
3) Do přehledu pro OSSZ oddíl B , bod 14. - paušální daň NE - to byste musel mít domluveno s FÚ, s uplatněním nákladů (výdajů) to nemá nic společného.
Řádek 35 - Vyměřovací základ ze zaměstnání"
Jaká je to hodnota? Předpokládám položku z - "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti" - radek 1,6 nebo jiny?
-řádek 1 - Uhrn zuctovanych prijmu ze zavisle cinnosti
-řádek 6 - Uhrn povinneho pojistneho z prijmu uvedenych
Dekuji za informace, Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2016 8:46
Dobrý den,
v minulém roce jsem byl zaměstnán, na Úřadu práce a pak jako OSVČ.
1 - V přehledu OSVČ pro ČPZP v tabulce 4 - Pojisté OSVČ nevím zda mám uvést do 1. řádku "Příjmy za rok 2015" - jen přijmy z OSVČ nebo přičíst i mzdu ze zaměstnání?
2 - V přehledu pro OSSZ mám obdobný problém a to zda v oddílu F - Daňový základ - je to jen OSVČ nebo i s přijmy ze zaměstnání?
3- V přehledu pro OSSZ v oddíle B - bod 14.Jsem poplatníkem daně z příjmů stanovené paušální částkou - Tahle kolonka se vztahuje na to zda používám pro vyměření nákladů procentuální sazbu, v případě, že ano pak se v kolonce 15. uvádí den podání daňového přiznání?
Děkuji za pomoc, Petr